Akvaarion Oscari
Taudit
Tutkiminen
 Elävinä
 Pintapuolinen
 Tutkiminen
 Välineet
 Ruumiinavaus
 Bakteerinäyte
 Identifiointi

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
Villit merkit:
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Sairaiden kalojen tutkimusvälineet
 
  Easier to use

Sairaiden kalojen tutkimiseen tarvitaan välineitä kuten erilaisia ja erikokoisia pinsettejä, saksia ja veitsiä. Isojen kalojen käsittelyyn tarvitaan kookkaampia ja pienten kalojen sekä kudosnäytteiden preparointiin pienempiä välineitä.

Viereisessä kuvassa ovat ylimpänä silmäkirurgin sakset. Niiden alla keskikokoiset kirurgin sakset ja alimpana keskikokoiset, teräväkärkiset pinsetit.

Kaloissa saattaa olla bakteereita, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia myös ihmisiin. Siksi kalasairauksia diagnostisoitaessa on syytä käyttää kertakäyttöhansik- kaita. Hansikkaita on syytä käyttää yleensäkin akvaarion vettä ja kaloja käsiteltäessä, jos iho on rikki. Tämä on syytä muistaa, kun tiedetään, miten monet akvaariokalojen bakteerit ovat viime vuosina muuttuneet antibioottiresistenteiksi. Tavallisiakin tulehduksia on yhä vaikeampi hoitaa, kun normaalisti käytettävät antibiootit ovat tehottomia.

Kalojen ja kudosnäytteiden preparointiin tarvitaan koetin piikki tai pari sekä hienot teräväkärkiset pinsetit, joilla pieniä kudospaloja voi käännellä ja siirrellä.

Myös jonkinlainen mikroskooppi on hyvä olla olemassa. Kuvassa on tutkimusmikroskooppi, jolla kalojen tauteja ja loisia voi myös valokuvata.

Sen puutteessa pärjää melko pitkälle myös tavallisella hyvällä lupilla tai suurennuslasilla.


alkuunAlkuun
Postia minulle: jarvij@dlc.fi

Päivitetty: 11.10.2001