Sivukartta
Etusivu


Akvaario
Ohjeita
Aloittelijat

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Akvaarion oscari > Aloittelija > Suodatus
Akvaarion tausta

Varsin yksinkertainen tausta saadaan kirjojenkin päällystämiseen soveltuvasta kontaktimuovista. Tumma sininen on osoittautunut vastin hienoksi ratkaisuksi. Muovista leikataan aluspaperin kanssa akvaarion takalasin kokoinen pala.

Pala asetetaan vaikkapa pöydälle suojapaperi ylöspäin, ja suojapaperi otetaan pois. Kasvien ja pyykinkin suihkuttamiseen tarkoitettuun suihkupulloon pannaan puhdasta vettä, jossa on pari tippaa nestemäistä astianpesuainetta. Takalasi ja kontaktimuovin liimapinta kastellaan kunnolla märiksi. Tämän jälkeen muovi asetellaan akvaarion takalasin ulkopinnalle.

Märkä liima ei tartu kiinni märkään lasiin, joten kontaktimuovi on helppo irrottaa ja kiinnittää, kunnes se on hyvin ja kuplattomasti lasissa.

Kuplat voidaan työntää lasin ja muovin välistä pois. Kun kontaktimuovi on hyvin ja kuplattomasti paikallaan, se painellaan keskeltä reunoihin päin kiinni pesusienellä ja/tai kumisella ikkunan-kuivauslastalla. Kumista telaa voi myös käyttää. Kuivuttuaan muovi tarttuu lasiin.

Hyvinvaristetuista akvaarioliikkeistä voi kysellä tarkoitukseen tehtyä liimaa, jolla muoviset värikkäät taustakuvat voi liimata takalasin ulkopintaan kiinni. Pakkauksissa on ohjeet

alkuun