Sivukartta
Etusivu


Akvaario
Ohjeita
Aloittelijat

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Ohjeita > Kalojen ruokinta
Ohjeita akvaariokalojen ruokintaan
 
  Kalanpoikasten ruokinta
Tuoreet vihannekset ja kasvikset

Tällä sivulla käsittelen erilaisten kalaryhmien ruokintaa: poikaset, kasvissyöjät ja yleensä.

alkuunKalanpoikasten ruokkiminen

Kalanpoikasille tarjotaan erilaista ruokaa niiden koon mukaisesti vaiheessa, jossa poikaset alkavat syödä itsenäisesti. Poikasten on itse aluksi opeteltava syömään, joten ruoan itsenäinen liikkuminen kiihottaa poikasten jahtiviettiä.

Kaikkein pienimmille poikasille tarjotaan likoeläimiä, joita on helppoa viljellä itsekin.

alkuunTuoreet vihannekset ja kasvikset

Tuoreita kasviksia voi tarjota minille kasvis- ja levänsyöjille raakoina tai ryöpättyinä (kiehautettuina). Jos kasvikset eivät painu pohjalle ja pohjakalojen ulottuville, niihin voi työntää lusikan varren painoksi. Lusikan voi sitten kätevästi poistaa akvaariosta sitomalla vaikka lasinpuhdistusmagneetti sopivan pituiseen keppiin kumilenkillä. Lusikka tarttuu magneettiin ja se voidaan vetää ylös käden ulottuville.

Kova- ja/tai sitkeäkuorisia kasviksia (kurkkua, kesäkurpitsaa tms.) ei pidä antaa kokonaisina viipaleina, joista saattaa jäädä "rengas". Jotkut kalat saattavat työntää päänsä renkaan läpi ja jäädä kiinni, jolloin tukehtumisvaara on olemassa. Viikaleet kannattaakin vähintään halkaista ennen akvaarioon pudottamista.

Kasvikset voidaan kasvissyöjille antaa niin kookkaina että niistä riittää kerrallaan jopa pariksi päiväksi. Tällä keinolla voivat akvaarion kasvit jäädä jopa kokonaan rauhaan. Lusikkaan voidaan kuminauhalla sitoa jopa salaatinlehtiä tms.

Räkmixiä, joka on tehty kasvissyöjille sopivalla reseptillä voidaan antaa jäisenä suoraan pakastimesta. Kalat jäystävät sen sitä mukaa kuin se ehtii sulaa.

alkuun