Sivukartta
Etusivu


Akvaario
Ohjeita
Aloittelijat

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Ohjeita > Valokuvaaminen
Akvaariovalokuvaus
Akvaariovalokuvaus on varsin vaikeaa ja vaativaa, jotta tuloksena olisi julkaisukelpoisia kuvia jopa nopealiikkeisistä kaloista. Tärkeintä on tuntea perusteellisesti kamera, jolla kuvaamme ja sen perustoiminnot. Lasipinta käyttäytyy kuin peili, ja siksi erilaisia heijastuksia tulee helposti kuviin. Yleisöakvaarioita kuvattaessa näkyy akvaarioissa sisällä ihmishahmoja, kun katselijat peilautuvat lasista. Peiliheijastinkamera on lähes välttämätön. Etsimestä voidaan tarkkailla lopullista kuvaa, ja välttää siten heijastukset.

Tahrat ja epäpuhtaudet lasissa ovat häiritseviä, niinpä lasien (varsinkin etulasin) puhtauteen on syytä kiinnittää huomiota.

Malleja onnistuneista kuvista löytyy akvaariokirjoista ja lehdistä. Tarkentamisessa on tärkeintä, että kalan silmä(t) ovat terävät.

Salama on lähes välttämättömyys. Heijastusten välttämiseksi kameran tulee olla vinossa asennossa etulasin suhteen, jolloin kamera ei kuvaudu. Salaman tulee olla vielä enemmän vinossa, jolloin etulasista heijastunut valo ei osu kameraan. Peiliheijastinkameroissa voidaan varmistua, ettei häiritseviä heijastuksia tule. Jatkojohto kameran ja salaman välillä on lähes välttämättömyys. Salamalla voidaan myös valaista suoraan ylhäältä akvaarion kansi ja peitinlasi ensin poistaen.

alkuun