Sivuston teko on kesken

Pääsivu - Sivukartta - Oscari_29

Mikä on Akvariets Oscar (Akvaarion oscari)

Elämäkertaani

Tervehdys akvaarionharrastaja tai näille sivuille muutoin eksynyt! Olen jo viitisen vuotta sitten avannut nämä akvaarioaiheiset sivuni kertoakseni kokemuksistani akvaarioharrastuksen parissa.

Kerron tässä aluksi ensin vähän itsestäni. Olen syntynyt elokuussa vuonna 1938 Wiipurissa, Karjalaisten kaupungissa. Nimekseni sain: Jukka Sakari Järvi. Lapsuuteni olen viettänyt ja kouluni käynyt Lappeenrannassa. Ylioppilaaksi kirjoitin Lappeenrannan Lyseossa vuonna 1960 ja siirryin sitten Helsinkiin opiskelemaan eläintiedettä pääaineenani Helsingin yliopistoon. Valmistuttuani filosofian kandidaatiksi siirryin Ruotsiin tekemään lisensiaattitutkintoa aiheena kalataudit.

Työurani olen tehnyt Suomen ympäristökeskuksessa ja sen edeltäjissä vesihallituksessa sekä vesi- ja ympäristöhallituksessa.

Syksyllä 2001 (elokuun viimeisenä päivänä) jäin eläkkeelle, ja sain enemmän aikaa harrastuksille!

Akvaarioista ole ollut kiinnostunut jo alle kouluikäisenä, joten kokemusta ja tietoa on kertynyt jo yli 55 vuoden ajalta.

Jo Helsingin opiskeluaikoinani liityin Helsingin akvaarioseuraan ja olin useita vuosia sen hallituksessa. Ruotsissa ollessani sain runsaasti akvaariotuttavuuksia ja ystäviä yhteisen harrastuksemme parissa.

Olin aloittamassa uudelleen Suomen akvaarioliiton toimintaan ja tulin valituksi sen puheenjohtajaksi. Olin puheenjohtajana noin 9 vuotta, kunnes omasta pyynnöstäni lopetin.

Olen Tampereen akvaarioseuran kunniajäsen sekä Helsingin akvaarioseuran kummiseuran, ruotsalaisen Spångan akvaarioseuran vuoden 1994 Akvariets röding (kunniajäsen)
.

Akvaarion oscari, Akvariets Oscar

Akvariets Oskar no 29
Vuonna 1994 sain tähän asti huomattavimman kunnianosoituksen akvaariourallani, kun minut valittiin vuoden Oscariaaniksi. Tämä on kerran vuodessa (ruots.)Akvariets Dag-nimisillä yhteispohjoismaisilla akvaariopäivillä jollekin akvaarioharrastuksessa kansainvälisesti tunnetulle akvaarioharrastajalle myönnetty palkinto. Fyysisesti se on käsinmaalattu lautanen ja käsinmaalattu rintanappi. Olen ensimmäinen suomalainen, jolle Akvaarion Oscari (ruots. Akvariets Oscar) on myönnetty. Olen sen 29. saaja.
Akvariets Oskar no 29
Oskarilautanen ja rintanappi

Ketkä kaikki ovat saaneet Akvaarion Oscarin

Punainen ansiomerkki Akvaarioliiton punainen ansiomerkki
Vuonna 1995 minulle myönnettiin Pohjoismaisten akvaarioliittojen yhteinen punainen ansiomerkki.

Suomalaiset punaisen ansiomerkin saaneet

Viljelymerkit

Olen saanut kaikki akvaariokalojen viljelystä myönnettävät merkit valiomerkkiä lukuunottamatta Kultaisen viljelymerkin sain vuonna 1988 Tanganjikajärven kirjoahveniin kuuluvan Triglachromis otostigman viljelystä.

Akvaarioliiton viljelymerkit.