Sivukartta
Etusivu
Omat akvaarioni
Suodatus
Somisteet
Valaistus
Vesi
Nykytilanne

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Akvaario > Akvaarioni > 325 akvaarion vaiheittainen tyjennys
325 litraisen akvaarion vaiheittainen tyhjennys

Joudun tyhentämään ja siirtämään 325 litraisen Tanganjika-akvaarioni tulevan suuremman siirron tieltä pois.Siirron vaiheista seuraavassa.

Tänään 22.6.2003 normaalin viikottaisen 75% vedenvaihdon yhteydessä poistin pääosan akvaarion kivikasoista, jotta kalojen pyydystäminen kävisi helpommin. Tyhjennysvaiheen aikana kuti Cyprichromis leptosoma Mpulungu.

Täytin akvaarion osittain ja jäin odottamaan ylimääräisen ilman poistumista (vesi meni maidon sameaksi). Täytön aikana kuti Tropheus moori Mpulungu.

Lopuksi täytin akvaarion ja lisäsin tanganjikasuolat.

24.6.2003 kello 11:30 - 12:00 poistin akvaariosta kasvit pesuvatiin.

Tässä vaiheessa kaikki kalat ovat vielä akvaariossa. Mattosuodatin on koko tämän operaation ajan käynnissä keräämässä lietettä, jota pohjalta kasvien juuristosta ja kivien alta jonkin verran irtoaa. Yllättävän vähän kuitenkin, kun ottaa huomioon etten ole noin vuoteen imuroinut pohjaa kertaakaan.

Klo 12:15 Kasvien jälkeen poistin loput kivet. Vesi on varsin sameaa, mutta mattosuodattimen takana kirkasvesitilassa kirkasta. Annan tilanteen kehittyä ennen tyhjennysvaiheen alkua.

Kalojen tilapäistä tilapäismajoitusta varten hain ullakolta tähän tarkoitukseen varaamani saavin, jonka pläjäytin olohuoneen lattialle ja johdin siihen vettä akvaarion mattosuodattimen takaisesta kirkasvesitilasta.

Akvaarion osittain vajaantuessa, jää mattosuodatin vastaavasti kuiville. Akvaarion vesi on edelleen sameaa, Tilanne olohuoneessamme on äärimmäisen kaoottinen. Olohuoneen ruokapöydän alus on täynnä kiviä. Sohva tulevaan asentoonsa nähden takaperin keskellä huonetta. Sohvan selusta ja tulevan akvaarion välissä on tuo palju, johon kohta majoitan kalat muutaman tunnin tilapäissäilöön.

Klo 13:15 altaan tyhjentäminen on alkanut. Kalat ovat edelleen akvaariossa, ja vesi on vieläkin sameaa. Alensin vesimäärän niin vähiin että sitä oli jäljellä jotain 10 senttiä. Tässä vaiheessa poistin kalat saaviin, jossa oli osaksi mattosuodattimen takaisesta kirkasvesitilasta otettua vettä ja uutta vettä. Lisäsin Tanganjikasuolat paljuun.

Sitten poistin mattosuodattimen. Vedin pumpun läpivienti putken irti matosta ja kannoin maton vettä valuvana kylpyammeeseen veteen kellumaan. Kulkureitti oli suojattu halkaistuilla mustilla muovisilla jätesäkeillä ja sanomalehdillä.

Sitten poistin vettä niin että sitä oli enää parisen senttiä hiekan päällä. Vesi valuin akvaariosta reunan yli letkulla kylpyhuoneen lattiakaivoon. Olin asettanut haavin letkun päähän, jotta kalapoikaset eivät kulkeutuisi sen pitemmälle.

Vasta tässä vaiheessa näin pienimmät poikaset, jotka kädellä sain ajettua haaviin ja nostettua muiden seuraan. Kyseessä olivat Tropheus moori-lajin poikaset, jotka emon suusta ensimmäisen kerran ulos tullessaan ovat jo toista senttiä pitkiä ja normaalisti uivia.

Poistin veden niin tarkkaan kuin letkulla sain. Sitten kauhoin hiekan "kissanhiekkalapiolla" muoviseen paljuun ja peitin sen jätesäkillä kuivumisen estämiseksi. En tässä vaiheessa edes huudellut hiekkaa sen kummemmin.

Akvaario siirrettiin tyhjänä uuden, ison tulevan akvaarion aluskaapin päälle ja 325 litraisen aluskaappi nostettiin keskelle olohuoneen lattiaa. Tämän jälkeen 325 siirrettiin oman aluskaappinsa päälle ja täytettiin osittain vesijohtovedellä. Kannoin mattosuodattimen kylpyhuoneesta ja painoin sen akvaarion päätyyn. Panin myös vesipumpun paikoilleen. Täytin akvaarion kokonaan uudella vedellä, mutta akvaario pysyi niin sameana ettei näkyvyys ollut paria senttiä enempää, sillä en ollut huuhdellut suodatinmattoa lainkaan (mitä siitä nyt vähän vettä kantaessa valui).

Lisäsin Tanganjikasuolat ja odottelin pari tuntia ja siirsin kalat haavilla nostaen tilapäissäilytyksestä tuohon akvaarioon. Vesi kirkastui koko ajan ja oli jo illalla varsin kirkasta. Lisäsin kasvit akvaarioon kellumaan.

Illalla klo 20 jälkeen saapui 550 akvaario kuuden miehen voimin kuudenteen kerrokseen portaita pitkin kantaen, koska se ei mahtunut hissiin.

Tässä yhteydessä kantajille suuret kiitokset!

25.6 Tällä hetkellä 325 litraisen vesi on, kiitos tehokkaan mattosuodattimen jo kristallinkirkasta ja kaikki kalat ovat hengissä ja nälkäisiä. Tilanne jatkuu 550 tankkiin tulevan mattosuodattimen asennuksella.