Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Lusakasta Kasamaan
Autolla Lusakasta Kasamaan
 
  Välimatkoja kartalta
Tietä "Afrikan style"
Kasamassa
Keskiviikko 20.10

Herätys oli heti aamulla klo 04.45, sitten nopeasti aamutoimet ja aamiainen ja saksalaisella tehokkuudella autoa pakkaamaan. Raskaat tavarat peräkärryyn, kevyemmät auton katolle ja kaikki 14 plus kuljettaja ahtauduimme autoon. Ajo hotellin pihasta alkoi välittömästi, mutta totesimme että homma ei mitenkään onnistu suunnitellulla tavalla eli vain yhdellä autolla ja peräkärryllä. Ajoimmekin autot omistavaan firmaan ja saimme käyttöömme toisenkin auton kuljettajineen. Sitten uudelleen pakkaus ja ei kun matkaan. Aikaa siinä tosin hupeni, mutta klo. 9.30 pääsimme jatkamaan matkaa.

alkuunVälimatkoja kartalta

Välimatka kartalta:

Matka

Matka Lusakasta

Lusaka - Landless Corner70 km70 km
Landless Corner - Kabve70 km140 km
Kabve - Kapiri Moshi68 km208 km
Kapiri Moshi - Mkushi Boma92 km300 km
Mkushi Boma - tiehaara itään143 km443 km
tiehaara itään - Kanona54 km497 km
Kanona - Mpika145 km642 km

alkuunTietä "Afrikan style"

Mpikaan asti tie oli ollut varsin hyvälaatuista ja alkumatkasta jopa aivan äskettäin päällystettyä erinomaista "pikitietä".

Mpika - Kasama 211 km olikin sitten jo melkoista menoa "Afrikan style". Tiessä oli suuria teräväreunaisia kuoppia, joita väisteltiin käyttäen molempia penkereitä eli tietä ajettiin aivan laidasta laitaan. Vastaantulevaa liikennettä ei juuri koko päivänä ollut. Autojen vähäinen määrä asutuskeskusten ulkopuolella oli silmiinpistävää. Taukojakin oli pakko aina välillä pitää ja oikoa vähän jalkoja.

Ilmassa oli vähän väliä pistävä savun haju, ja senkin syy selvisi aikanaan. Tien penkereet ja vierustat olivat paikka paikoin mustia ja kasvien tynkiä oli näkyvissä. Illemmalla näkyi sitten jo liekkejäkin. Tien vierustojen kasvillisuus poltettiin ennen uuden sadekauden alkua.

alkuunKasamassa

Majoituimme Kwacha Relax Hotelliin Kasamassa. Kuvassa auton pakkaamista hotellin pihassa jäljellä olevaa osuutta varten.


alkuunSivun alkuun
Seuraava

Päivitetty 12.6.2002