Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Järvi > Kasvit
Tanganjikajärven kasvit
Tanganjikajärvessä kasvavista kasveista mikään ei Kristel Kassemanin mukaan ole endeeminen (kotoperäinen) eli vain siellä kasvava laji. Sen sijaan järven erikoiset olosuhteet ovat muovanneet kasveista jonkin verran erinäköisiä kuin muualla kasvavat samanlajiset kasvit.

Kasselman luettelee järvessä kasvavat kasvit. Olen pannut nimet aakkosjärjestykseen:

Ad Könings kirjassaan "Back to Nature Guide om Tanganyikaciklider" (Fohrman Aquaristik AB, 1986) mainitsee järvessä kasvavan kasveja vain matalissa, suojaisissa lahdissa. Kasselman taas mainitsee kasveja kasvavan yleisemminkin. Itse löysin kasveja laajoina kasvustoina hiekkapohjilta noin 6 - 10 metrin syvyydestä matalien suojaisten lahtien lisäksi. Virtaukset, mainingit ja aallokko ilmeisesti repivät kasvit jatkuvasti irti, joten kasvit kasvavat hiekkapohjilla paikoissa, joihin aallokon vaikutus ei ulotu eli suojaisissa lahdissa ja syvemmällä hiekkapohjalla paikoissa, joihin valoa tulee vielä riittävästi.

On ilmeistä ettei Tanganjikajärven kasveista ja niiden levinneisyydestä tiedetä vielä kokonaiskuvaa. Pari vedenalaista kuvaa järven pohjasta noin 3 metrin syvyydestä.

Hydrilla verticillata kasvustoa

Kuvan vasemmassa reunassa kasvaa Potamogeton, mutta en tiedä vielä kumpi lajeista.

Kaloja toki löytyy sielläkin, missä on kasveja. Tanganyika-akvaarioon voi siis istuttaa kasveja, mutta mielellään aitoja järvessä luonnostaan kasvavia lajeja.Hydrilla verticillata muodostaa varsin korkeitakin ja tiheitä kasvustoja.Kasvit ovat yleensä rihmalevän ja siihen tarttuneiden hiukkasten peitossa.
alkuun