Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Lusaka
Sambian pääkaupunki, Lusaka
 
  Hotellimme
Kaupungilla
Tiistai 19.10 Saavuimme Lusakan lentokentälle puoli yhdentoista aikaan. Heti kentällä tuntui trooppinen lämpö. Kone jäi verraten kauas terminaalista ja meidät kuljetettiin bussilla sinne. Näinhän se tapahtuu monesti muuallakin, mutta Lusakan kentällä oli käytössä vain yksi bussi, joka ajoi edestakaisin koneen ja terminaalin väliä. Aikaa siinä kului jonkin verran, mutta ei se mitään. Sisällä saimme näytteen byrokratiasta.

Ensin täytettiin maahantulolomake, johon kopioitiin tiedot passista yms. Sen kanssa marssittiin passi- ja viisumitarkastukseen. Kun siitä oli selvitty täytettiin lomake tullia varten. Siihen kirjattiin tullattava tavara ja sen arvo dollareissa. Sitten selvitettiin mukana oleva valuutta dollareissa. Siinä olikin kiireessä vähän päässälaskua, kun mukana oli Suomen ja Saksan markkoja, Englannin puntia ja dollareita. Olihan se sähläämistä. Matkatavaratkin piti noutaa ja vahtia kaikkea koko ajan. Selvittiinhän siitäkin hallin miellyttävässä 40 asteen lämpötilassa ja matkavaatetuksessa!

Lentokenttä on noin 25 km kaupungista itäluoteeseen. Meitä oli vastassa vain yksi auto, koska oli syntynyt väärinkäsitys, että meitä olisi vain neljä. No, ei mitään, varasimme muutaman taksin, joihin pakkauduimme ja sitten Ndeke-hotelliin lepäämään. Sambiassa on vasemmanpuoleinen liikenne, mihin olikin tottumista myös jalankulkijoita väistellessä jalkakäytävillä.

alkuunHotellimme

Pian sain näytteen saksalaisesta organisaatiokyvystä. Yksi heistä läksi vaihtamaan rahaa pankkiin, ja me muut jäimme hotelliin pihaan juomaan Mosia. Hotellin baarista haimme sekä Mosia (Sambiassa pantua olutta) sekä pientä purtavaa.


Hotellin pihassa oli uima-allas, joka oli koko ajan tyhjänä Sen viereisessä seinässä oli kyltti, jossa ilmoitettiin jokaisen uivan omalla vastuullaan eikä hotelli vastaisi vahingoista. Allas pysyikin tyhjänä!

Odottelimme rahanvaihtajan saapumista pankista. Hänen tultuaan kukin vaihtoi sata dollaria Kwachoiksi, joita saimme komeat 253 000 kwachaa, ja sitten kaupunkiin tutustumaan ja ostoksille.

alkuunKaupungilla
Lusaka, Sambian pääkaupunki, jossa on noin 1,6 miljoonaa asukasta, on 30 vuoden aikana kehittynyt rautatiepysäkin ympäristöön. Vielä nykyäänkin rautatie jakaa kaupungin kahteen osaan. Toisin muutamat kerrostalot, ovat mataliksi rakennetut talot yleensä muurien ympäröimiä. Pihoja pidetään kastelun avulla vihreinä, ja niissä kukkivat puut punaisina ja violetteina. Lusaka ei ole mikään kaupunki, niinpä lyhyt iltapäivän kiertokäynti riitti antamaan kuvan kaupungista!

Kerrostalo Cairo Roadin varrella Lusakassa.


Kerrostalo jossakin Lusakassa.


alkuunAlkuun
Seuraava
Päivitetty 13.6.2002