Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Lusaka jälleen
Jälleen Lusakassa

Uwe läksi heti aamulla taksilla lentokentälle järjestelemään kalojen kuljetusta ja käymään paperisotaa. Me muut läksimme Felixin kanssa kaupunkikierrokselle ja ostoksille. Tutustuimme porukassa markkinoihin; ne olivatkin melkoinen sekoitus kaikkea kaikille aisteille

Kävimme muutoinkin ostamassa puuveistoksia ja punontatöitä. Erityisesti markkinoilla huomaa tinkimisen merkityksen "I giwe a wery special Prise for You", hinta annettiin, ja sitten alkoi kaupan hieronta. Useimmiten hintaan liittyi tarinaa erittäin köyhistä sukulaisista jne. mutta kolmanneksella alkuperäisestä hinnasta kauppa usein syntyi!

Lusakassa työttömyys on erittäin suurta ja köyhyyttä näki yleisesti. Tämä on johtanut kaupungeissa ja asutuskeskuksissa kaupusteluun, taskuvarkauksiin ja myymälävarkauksiin.

Ostoskeskuksissa ja marketeissa oli ovella yleensä yksi tai kaksi vartijaa, jotka panivat puumerkin kaikkiin sisään vietyihin tavaroihin. Vastaavasti ulos tultaessa he tarkastivat tavaroista puumerkit ja kuittien ja ostoksien yhtäläisyyden.

Hedelmiä ei punnittu itse, vaan vaa'an luona seisoi vartija, joka punnitsi hedelmäpussin ja sulki sen hintatarralla. Samoin kassojen rahalaatikot oli varustettu metalliristikolla, jonka alle vain kassa ylettyi rahoja käsittelemään.

alkuunSivun alkuun
Seuraava
Päivitetty 13.6.2002