Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Lennot Helsinki - Lusaka
Lennot Helsinki Lusaka
 
  Helsinki - Frankfurt
Frankfurt - Lontoo/Gatwick
Lontoo/Gatwick - Harare - Lusaka
matka oli saksalaisen matkatoimiston, Natur-Studienreisen järjestämä, ja siksi oman osuuteni järjestely sujuvasti osoittautui ongelmalliseksi. Yritin aluksi ehdottaa lentoa Helsingistä suoraan Lontooseen, jossa oli ensimmäinen välilasku, mutta tämä osoittautui hyvin kalliiksi vaihtoehdoksi. British Airways ei voinut tulla järjestelyyn mukaan, vaan olisin joutunut matkustamaan ryhmän ulkopuolella, mikä olisi maksanut mansikoita. Niinpä siis lensin ensin Lufthansan koneella Frankfurt/am Mainiin, josta ryhmämatka "virallisesti" alkoi.

alkuunHelsinki - Frankfurt

Maanantai 18.10 Helsinki - Frankfurt LH 3027 klo 09.55 - 11.40. Ajat ovat paikallisia. Frankfurtissa tutustuin suuren lentokentän toimintoihin. Liikkuminen terminaalista toiseen hoidettiin monoraililla, jotka liikkuivat yläilmoissa sujuvasti ilman kuljettajaa parin minuutin välein. Kaikki oli erinomaisesti opastettu ja hoitui saksalaisella tehokkuudella.

Vietin aikaani terminaalissa, kunnes jatkolennon aika läheni, ja siirryin sitten terminaaliin, jossa ryhmän tuli kokoontua. Porukkaa saapui vähitellen paikalle, ja tutustuminen alkoi. Se oli kaikki siitä lähtien sitten lähes yksinomaan saksaa, minkä ilolla totesin! Kyseessähän on todellisten akvaristien yhteinen kieli.

Ryhmämme muodostivat: Thomas, Klaus, Jürgen, Johan, Eckhard, Thomas 2, Gerd, Jens (lääkärimme), Arno, Hans, Irene, Rainer, Minä ja Uwe (Matkanjohtaja) = vierzehn deutsche Aquarianer.

alkuunFrankfurt - Lontoo/Gatwick

British Airwaysin kone Frankfurt - Lontoo/Gatwick BA 2717 Klo 17.15 - 17.50 lähti ajallaan (Ajat taas paikallisia).

Lontoossa kulutimme aikaa porukalla, ja se meni sujuvammin kuin yksin ollessani. Opastuksesta huolimatta löysimme aikanaan oikean lähtöportin, ja siirryimme koneeseen.

alkuunLontoo/Gatwick - Harare - Lusaka

Lontoo/Gatwick - Harare - Lusaka BA 2053 klo 21.30 - 10.35 (19.10). Nyt kyseessä oli varsinainen kaksikerroksinen jumbojetti, jossa jalkatilaa oli suhteellisen rajallisesti. Koneen sisätilat käsiteltiin hyönteismyrkyllä (spray) ennen lähtöä. Koneen kabiinimiehistö kulki pitkin käytäviä ja ruiskutti myrkkyä matkatavarahyllyille. Olihan siinä jo ihmettelemistä. Mitähän vaarallisia hyönteisiä Englannista ei saa viedä Afrikkaan (Zimwabneen kuulemma).

Kyseessä oli lähes kymmenen tunnin yölento, jonka aikana en nukkunut lainkaan, vaan katselin videoita ja kuuntelin musiikkia. Baari oli koko yön auki, ja join tuoremehua parin tunnin välein. Jo aiemmilta matkoiltani tiesin, että on parempi valvoa kunnolla kuin torkahdella jossain unen ja toden välillä.

Aamuyöllä laskeuduimme Harareen, Zimwabneen, jossa oli taas välilasku. Lento Lontoosta sinne kesti 9 tuntia 25 minuuttia. Suurin osa matkustajia poistui, ja me loput odottelimme koneessa kun se huollettiin, ja henkilökunta vaihtui. Vajaan tunnin kuluttua kone nousi taas suhteellisen lyhyelle lennolle Lusakaan, Sambian pääkaupunkiin, ja varsinainen Afrikan seikkailuni alkoi.

alkuunSivun alkuun
Seuraava
Päivitetty 13.6.2002