Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Mpulungu
Mpulungu
Perjantai 22.10
Mpulungu on pieni kaupunki Tanganjikajärven eteläpäässä. Se on Sambian ainoa satamakaupunki. Satama on suojainen sen edessä olevan saaren, Nkumbulan tai Nkondwen ansiosta.
Kaupungissa on vilkkaat päivittäiset markkinat aivan veden rajassa. Voi sitä kuivatun kalan, kärpästen, hajujen ja tuoksujen sekä virtaavan likaveden määrää, mutta kaikkeen tottuu.

Sataman vesi oli sameaa, ja likaveden kyllästämää, mutta näytti se silti kelpaavan lapsille uimiseen. Pohjalla kasvoi runsaasti Hydrilla verticillataa.

Puikkelehdimme rannasta markkinakojujen välitse tielle ja ylös kaupunkiin. Monilla pojilla oli varpuun pujotettuja onkimalla saatuja kaloja, kuten Cyphotilapia frontosa. Eri asioita arvostetaan erilailla eri paikoissa!

Illaksi palasimme Tanganjikalodgeen.

Illalla söimme riisiä ja kanakastiketta. Kana käytetään ruokaan melko tarkkaan. Itse sain lautaselleni kanan kurkun, mutta se jäi syömättä. Kastike oli muutoin erittäin herkullista.

Ruoka valmistettiin lodgen "keittiössä" hiilipannulla. Keittäjättäremme istui matalalla (noin 20 cm korkuisella) jakkaralla hiilipannun vieressä ruokaa valmistaessaan.

alkuunSivun alkuun
Seuraava
Päivitetty 13.6.2002