Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Paluulennot
Paluulennot Lusaka - Helsinki
 
  "London style"
Lontoo - Frankfurt
Franfurt - Helsinki
Siirryimme hotellista lentokentälle samoilla autoilla kuin koko matkan teimme. Lentokentällä kaikki sujui rutiininomaisesti. Turvatarkastus tapahtui kuitenkin siten poikkeavasti, että myös ruumaan menevät matkatavarat tarkastettiin ennen niiden luovuttamista kuljetukseen. Yksi linja-auto ajoi jälleen non stoppia terminaalin ja koneen välillä kuljettaen matkustajat koneelle. Koneen odottaessa lupaa siirtyä kiitoradalle, se myrkytettiin jälleen sumuttamalla matkatavarahyllyt hyönteismyrkyllä.

Lusaka - London/Gatwick BA 2052 19.25 - 05.55 (07.11) Lensimme jälleen vajaassa tunnissa Harareen, jossa oli välilasku. Kone tuli taas täyteen, ja sitten alkoi matka Lontooseen. Lentoa kesti nyt 9 tuntia 15 minuuttia. Kulutin yön jälleen videoita katsoen ja musiikkia kuunnellen.

alkuun"London style"

Lontooseen saavuimme aikataulun mukaan. Pääsimme transit-terminaaliin turvatarkastuksen kautta, ja Frankfurttiin lähtevän koneen odotus alkoi.

Aikataulun mukaan lennon piti jatkua näin: London/Gatwick BA - Frankfurt BA 2714 (07.45 - 10.35), ja sen mukaan toimimme. Löysimme sitten aikanaan lähtöportin ja siirryimme koneeseen. British Airways tarjosi meille yllärin "London Style". Istuimme koneessa noin kymmenen minuuttia odottaen sen liikkeelle lähtöä, kun koneen kapteeni ilmoitti kokeen radiossa olevan jotain vikaa ja lähdön hieman viivästyvän. Puolen tunnin kuluttua kapteeni jälleen ilmoitti vikaa korjattavan edelleen, mutta pian kuitenkin pääsisimme lähtemään. Tunnin kuluttua kapteeni ilmoitti lennon peruuntuvan, koska vikaa ei kyetä korjaamaan.

Englantilaisilla oli nyt ollut tunti aikaa organisoida toimenpiteet, joiden mukaisesti poistuimme koneesta. Hässäkkä olikin melkoinen; Hans, jota kannettiin koneesta asetettiin kuljetusautoon, jossa hän istui noin puoli tuntia odottaen kuljettajaa. Me muut odottelimme Hansin kuljetusta. Viimein pääsimme liikkeelle ja siirryimme taas vaihteeksi TURVATARKASTUKSEEN. Läpäisimme sen jälleen ja siirryimme transit-halliin. Odottelimme nelisen tuntia, jona aikana ryhmämme organisoi meille aamupalan ja puhelinkortit British Airwaysin piikkiin.

alkuunLontoo - Frankfurt

Puolilta päivin sitten ilmoitettiin uudesta lähdöstä, ja hakeuduimme lähtöportille. Koneessa taas istuimme aikamme ja odottelimme. Yksi matkustaja kuulemma puuttui; no jossain vaiheessa kuitenkin pääsimme ilmaan ja matka Franfurttiin sujui enemmittä ongelmitta.

alkuunFranfurt - Helsinki

Frankfurt - Helsinki LH 3012 17.10 - 20.45 Olin onneksi varannut runsaasti aikaa koneen vaihtoon, sillä epäilin Afrikan koneen aikataulussa pysymistä. "Afrikan Style" pysyi, mutta "London Style" ei. Matka Suomeen sujuikin sitten LUFTHANSAn luotettavilla siivillä ja Seutulassa olin aikataulun mukaisesti.

Loppuhässäkästä ja tulehtuneesta jalastani huolimatta erittäin antoisa ja onnistunut matka. Haluankin tässä kiittää sekä matkan järjestäjiä, matkamme johtajaa UWEa ja lääkäriämme JENSiä, sekä ryhmämme muita jäseniä, joilla kaikilla oli ratkaiseva osansa matkan onnistumisessa.

Mein Deutsch ist wesentlich stärker geworden und ich freue mich darüber. Auf Wiedersehen "die vierzehn deutsche Aquarianer".

alkuunSivun alkuun
Päivitetty 13.6.2002