Sivukartta
Etusivu

Haulla voi hakea sivustossani sanaa tai sanoja;
+kala = Sanan täytyy esiintyä tuloksissa.
-kasvi = Sana ei saa esiintyä tuloksissa.
? mikä kirjain tahansa; * kirjainryhmä
Hakuohjesivulle
Hae sivustosta Netistä
FreeFind
Etusivu > Tanganjika > Sumbu
Sumbun luonnonpuisto
Torstai 28.10
Sumbun luonnopuiston alueSafarin Sumbun luonnonpuistoon piti kestää koko päivän, mutta käytettävissä oli tuolloin vain yksi nelivetoinen maastoauto "Afrikan Style, You know, Änderungen vorbehalten" (oikeudet muutoksiin pidätetään), joten porukka jaettiin kahtia ja tehtiin puolipäiväretki. Tietenkin se heti harmitti, mutta ei pätkääkään reissun jälkeen; ai miksikö, no:
Heti ennen safarin alkua meidät suihkutettiin vaatteinemme hyönteiskarkotteella oikein kunnolla, ja sitten nousimme autoon. Ajelimme joitakin kilometrejä afrikkalaista maastotietä, ja auton pohjassa kolisi. Aikanaan tulimme lukitulle puomille, joka avattiin, ja Sumbun luonnonpuisto alkoi. Auto täyttyi nopeasti Tse-tse kärpäsistä ja niitähän riitti. Tse-tse kärpänenhän levittää unitautia, joten hyönteiskarkotteen tarkoitus selvisi meille hyvin nopeasti. Ei kuitenkaan täysin kärpäsille!.

Sambian luonnonpuistoista tiesin ettei niissä ole kovin paljoa eläimiä ja että eläimet lisäksi ovat ihmisarkoja. Tähän on syynä toisaalta salametsästys ja toisaalta puistojen nuoruus. Sambia on tajunnut luonnonpuistojen merkityksen turisminkin kannalta vasta melko äskettäin, mutta eiköhän tilanne pikkuhiljaa parane.

Muutaman tunnin pituisen huonokuntoisilla ja(tai olemattomilla teillä ajetun safarin aikana näimme joitakin antilooppeja, sikoja ja pari paviaanilaumaa. Kaikki eläimet pakenivat auton nähdessään. Minkään laista lähikuvaa eläimistä ei siis saanut.

alkuunSivun alkuun
Seuraava
Päivitetty 13.6.2002